Родната легенда Камен Костадинов пред Sportal.bg: Щастлив съм да видя български инвеститори в сферата на Esports

Родната легенда Камен Костадинов пред Sportal.bg: Щастлив съм да видя български инвеститори в сферата на Esports

Камен "bubble" Костадинов е един от най-опитните геймъри в България. Той има зад гърба си хиляди часове в Counter-Strike, както и част от големите успехи за родната сцена. Капитанът на SMASH Esports даде ексклузивно интервю за Sportal.bg, в което говори за всичко най-интересно от света на електронните спортове.

-Здравей, ти си капитан и лидер на SMASH Esports. Разкажи ни нещо за организацията, която е съвсем нова?

- Здравей! Зад организацията SMASH се крият много лица, но самите шефове са DJ's братята Dimitri Vegas & Like Mike! Организацията е основана в Белгия, повечето хора работят там, а играчите и нашият треньор от родните си държави. Изключителни професионалисти се крият зад SMASH и съм горд да бъда част от този екип.

- Какви са целите пред теб и отбора?

- Целта не ни се е променила. До началото на месец май да бъдем в топ 30 и да се задържим там.

- Ти си най-опитният играч в тима и имаш огромни наблюдения над развитието на един професионален състезател. Смяташ ли, че геймърите от SMASH имат потенциала да се превърнат в топ играчи?

- Истината е, че отделяме приблизително по 50 часа седмично, за да постигнем нашата цел. Като капитан и Антон Георгиев като треньор, даваме всичко от себе си, за да може всички играчи да се чувстват комфортно с ролята си. Естествено, че вярвам, че могат да станат топ играчи, след като продължавам да работя с всеки един от тях. 


- Играл си в много отбори, но най-големите ти постижения са с Windigo Gaming. Как успяхте петима българи да пробиете и да стигнете до елита на световния гейминг?

- Отборът бе изграден от много талантливи играчи. С много работа, постоянство и жажда за успех от всеки един, се постигнаха резултатите. Всеки един играч от Windigo има светло бъдеще в сферата на CS:GO.

- Кой е най-хубавият ти спомен до този момент в кариерата ти?

- Имам много красиви спомени, но най-изпълващият е победата на сцената на световното първенство с отбора на Windigo Gaming.

- Как се отразява COVID-19 на всичко, което се случва в електронните спортове?

- Не се отразява добре на електронните спортове. Спонсори и инвеститори застават настрани, както и много от турнирите биват преместени напред във времето, докато не премине пандемията. Истината е, че ние също страдаме, въпреки че работим в домашни условия.

- Преди броени часове Левски обяви, че ще създава отбор по Esports. Мнението ти и какво трябва да се случи, за да сме сред големите държави в този спорт?

- Няма как да скрия, че съм изключително щастлив да видя нови български инвеститори в сферата на електронните спортове. Те ще продължават да се развиват, колкото по-рано спонсорите и инвеститорите го осъзнаят, толкова по-добре за тях, а и за нас.

Официално: Левски влиза в света на електронните спортове!
Официално: Левски влиза в света на електронните спортове!

-  Какви са твоите лични цели и мечти в света на електронните спортове?

- Целта ми е да бъда в отбор с еднакви цели и той да бъде постоянен в резултатите си срещу топ 10 отборите. Зад това обаче се крие изключително много работа, жертви, постоянство и дисциплина.

Снимки: hltv.org

Още от eSports

Виж всички