Той иска да си върне трона!

Той иска да си върне трона!

Олександър "s1mple" Косталиев е във вихъра си! Легендарният геймър започна 2020 година по феноменален начин, след като в края на миналата година слезе от трона на Counter-Strike, за да се качи на него френският играч Матьо "ZywOo" Ербо, който бе избран за геймър №1, а зад него остана именно украинецът.

Статистиката на играча на Natus Vincere е повече от феноменална за тези почти четири месеца игра. Олександър Косталиев загуби финала на ICE Challenge 2020 oт mousesports, но той изигра отличен турнир (1.19 рейтинг). Последва триумф на BLAST Premier и забележителен рейтинг (1.36).

Този успех превърна тима на украинеца в един от фаворитите за IEM Katowice 2020, което пък е един от най-важните турнири за годината. Там s1mple отново се превърна в ключа за крайния успех и титлата за Natus Vincere.

Черешката на тортата в представянето му бе на ESL Pro League, където отборът завърши на първото място в своята група, а той записа феноменален рейтинг (1.33).

Индивидуалната статистика на Матьо "ZywOo" Ербо през тази година също е впечатляваща, но е далеч от тази на Косталиев. Сезонът е много дълъг, но към днешна дата има един играч, който е над всички, и неговото име е Oлександър "s1mple" Косталиев.

Снимка: hltv.org

Още от eSports

Виж всички