Легендарен треньор: Кубрат Пулев е разочарован, много близо е до 40

Легендарен треньор: Кубрат Пулев е разочарован, много близо е до 40
Обявиха нова дата за битката Пулев - Джошуа
Обявиха нова дата за битката Пулев - Джошуа

Легендарният боксов треньор и член на боксовата „Зала на славата“ Теди Атлас изрази доста негативно мнение за качествата на претендента за световната титла Кубрат Пулев.

Атлас, който е извеждал 18 състезатели до световната титла и е бил част от екипа на Майк Тайсън, смята, че българинът няма да бъде особена пречка пред Антъни Джошуа като според него това до голяма степен е така и заради възрастта му.

„Пулев имаше голяма кариера като аматьор, но той не е млад. На 38 е, много близо до 40. Нещата се променят на 40. Имаш Пулев, който е леко разочарован, беше добър аматьор, от България е, но не е това, което си мислеха, че ще бъдат. Той беше нокаутиран от Владимир Кличко през 2014, след това спечели всичките си мачове, но не са на това ниво“, анализира Атлас.

Той сподели мнението си и за завръщането на Джошуа след изненадващото поражение от Анди Руис. „Много хора мислеха, че Джошуа е най-добрият, но след това беше нокаутиран от Руис, но после се възроди, което не е лесно. Джошуа се завърна, използва физиката си. Той стана евтина версия на Мохамед Али. И не му се подигравам, защото всеки би бил евтина версия на Мохамед Али. Свърши много добра работа, направи това, което трябваше във втория мач с Руис, да играе със слабостите на Руис. В следващия мач ще е интересно, дали ще е нов стил или ще е комбинация от новия и стария стил.“

dsport.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти