Еди Хърн: Ако мачът с Пулев не се проведе до края на юли, искаме следващата битка на Антъни да е с Фюри

Еди Хърн: Ако мачът с Пулев не се проведе до края на юли, искаме следващата битка на Антъни да е с Фюри

Еди Хърн, мениджър на световния шампион в тежка категория на IBF, WBA, WBO и IBO Антъни Джошуа, все още е ентусиазиран относно възможността да организира битка с шампиона на WBC Тайсън Фюри през есента.

Промоутърът планираше това да се случи през декември, но пандемията от коронавирус обърка тези планове. Джошуа трябваше да се бие с Кубрат Пулев на 20 юни, но мачът вероятно ще се проведе на 25 юли или дори по-късно.

Фюри от своя страна трябваше да се бие за трети път с Дионтей Уайлдър на 18 юли, но трилогията бе отложена за октомври.

Ако Джошуа се изправи срещу Пулев през юли, Хърн е на мнение, че битката с Фюри все още е възможна за есента, но само ако Уайлдър отложи реванша.

"Имаме подписан договор за 20 юни за Антъни Джошуа. Ще направим изявление тази или другата седмица, че мачът с Пулев вероятно ще бъде отложен. Мисля, е това е доста ясно и очевидно. Надявам се двамата да се бият до края юли”, заяви Хърн пред “Скай Спортс”.

"Но ако нещата още се проточат, може да се стигне до ситуация в която Джошуа ще се боксира само веднъж тази година. А той много би искал това да бъде срещу Тайсън Фюри. Ситуацията е малко извън нашитя контрол, но ако Боб Аръм и Ал Хеймън преговарят с Уайлдър и го накарат да изчака още малко, абсолютно бихме се радвали да влезем в тази битка.

Мисля, не това много зависи от Дионтей Уайлдър - дали той ще иска да отложи реванша, ако го компенсираме. Това е разговор, който трябна да го водят Аръм и Хеймън, за да видим дали е възможно това. Ако е възможно и има начин да накараме Кубрат Пулев да почака, което е по-лесната работа, тогава съм уверен, че Джошуа ще бъде силно заинтересован да се впусне директно в двубой с Тайсън Фюри. Мисля, че в един идеален свят, това би била следващата битка.

Това винаги е било така, но ако успеем да се бием с Пулев през юли, бих искал да организираме мач срещу Фюри през ноември или декември. Но в същото време мисля, че в момента нещата са толкова несигурни, че тази ситуация може да накара хората да кажат: “Сега е моментът", каза още Еди Хърн.

Още от Бойни спортове

Виж всички