Президентът на Урал призова за анулиране на сезона

Президентът на Урал призова за анулиране на сезона

Президентът на Урал Григорий Иванов заяви, че според него сезонът в Премиер лигата трябва да завършии без определянето на шампион. Първенството беше прекъснато заради пандемията от коронавирус 9 кръга преди края, а лидерът Зенит има аванс от 9 точки пред Локомотив (Москва) и Краснодар. Урал, където играе Николай Димитров, пък е на 11-о място.

"Мисля, че в началото на април ще се състои дистанционно заседание на клубовете от РПЛ. Ще обсъдим какво да предприемем. Повече не мога да задържам футболистите. Аз съм за приключване на сезона без шампион и изпадащи", каза Иванов.

"Разберете, в момента не знам какво да правя с играчите. В Москва карантината започна по-рано, но в Екатеринбург е отскоро. Футболистите трябва да плащат квартири и хотели. Всичко чужденци искат да се приберат при семействата си. Не знам какво да правя", продължи босът на Урал.

"Намаляване на заплатите? Не знам как е при другите клубове, но при нас заплатите не са толкова големи, а и са в рубли. Това означава, че чужденциет от страните в Еврозоната вече са загубили 20% заради разликата в курса. Не е добре при това положение допълнително да им орежем възнагражденията", обясни Иванов.

Още от Футбол свят

Виж всички