Себастиан Коу: Леката атлетика ще изчака олимпийските дати преди да обяви решението си за Световното в Юджийн

Себастиан Коу: Леката атлетика ще изчака олимпийските дати преди да обяви решението си за Световното в Юджийн

Решение дали да отложи Световното първенство по лека атлетика през 2021 г. може да бъде взето само след като датите за Олимпиадата в Токио са договорени, заяви шефът на този спорт Себастиан Коу.

Игрите в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август тази година, но бяха преместени с още година заради пандемията от коронавирус.

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах посочи, че Олимпиадата в Токио може да се състои през април или май 2021 г., но японското правителство предполага, че август 2021 г. също е опция.

"След като те вземат решение, ние ще разгледаме какво да правим, ако има такова въздействие на това решение върху нашето световно първенство по лека атлетика в Орегон", пише Коу в писмо до общността на леката атлетика.

"Знам, че всеки би искал отговори на тези ... въпроси сега, но всички имаме нужда от време, за да прегледаме и обсъдим възможностите.

Ще продължим да правим всичко възможно, за да запазим и създадем сезон на открито в еднодневни срещи през 2020 г., започвайки и завършвайки по-късно от обикновено, така че спортистите, когато имат възможност и е безопасно, ще имат достъп до състезания във всеки регион", допълни британецът.

Следвай ни:

Още от Лека атлетика

Виж всички