Твоето място на масата. Покер масата.

Твоето място на масата. Покер масата.

Днес, а и в следващите няколко дни и седмици, светът ще е на пауза. Няма да можем да гледаме нито футбол, нито баскетбол, нито волейбол на живо. Дори снукърът си почива. Пилотите от Формула 1 убиват времето в симулаторите си, a ние обикаляме апартаментите си и се опитваме да се сетим кой ден беше днес.

В такива моменти възможностите ни са ограничени, но това не означава, че трябва да се отказваме и просто да седим да чакаме всичко да свърши. Можем да тренираме у дома, да се “съберем” с приятели онлайн, да изкараме всевъзможни курсове и дори да усъвършенстваме уменията си на покер.

Покерът е една от онези игри, които наистина изискват способности и дори талант. Достатъчно сложна е, за да поддържа мозъка ти активен, достатъчно интересна е, че да не ти омръзва много дълго време, а тръпката, която ти дава, понякога е ненадмината. Докато играеш, мислиш едновременно за много неща - има математика, психология,  наблодателност, и ако се разсееш дори за миг, губиш. Затова и победата е толкова приятна.

Разликата между онлайн и офлайн покер

Ако никога не си играл покер или някоя от версиите му, онлайн е може би най-добрият начин да започнеш. В тази контролирана среда ти можеш да тръгнеш с много малки залози и постепнно да стигнеш до големите, за разлика от живите състезания, където човек не може да влезе особено скромно. Освен това шансът да попаднеш на място с хора на твоето ниво е доста по-голям от на живо. Да не говорим, че ако играта не ти хареса, винаги можеш да “станеш от масата” и да си потърсиш друга - нещо, което не винаги се позволява в живите зали.

Нео от “Матрицата” или поне неговия покер еквивалент?

Друго предимство на онлайн покера е възможността да играеш на няколко игри едновременно. Колкото повече играеш, толкова по-бързо се научаваш или усъвършенстваш уменията си, трупайки опит. Освен това можеш да преглеждаш предишни раздавания в реално време. Ако за секунда си се разсеял и си пропуснал нещо, лесно можеш да видиш какво е минало в последната ръка. А в покера информацията е една от най-силните карти.

И ако липсата на спорт те кара да скучаеш „каро зрител“, дори не се налага да излизаш от къщи, за да „играеш“ покер. Ето няколко бързи линка, които могат да ти бъдат полезни при първите стъпки:

    Тук можеш да направиш първи стъпки безплатно;

    Bankroll builder? Всичко, което съдържа думата „Bank” и можеш да участваш не звучи зле, нали?

    А споменахме ли, че има и бонус за нов играч? Да, тук.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти