Удължиха срока на всички мерки срещу COVID-19 у нас до 12 април, парламентът спря работа

Нов случай на коронавирус у нас, болните вече са 243
Нов случай на коронавирус у нас, болните вече са 243

Във връзка с обявеното с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. извънредно положение и препоръките на Националния оперативен щаб, здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която удължава срока на въведените противоепидемични мерки (със Заповед № РД-01-124/13.03.2020 г., Заповед № РД 01-131/17.03.2020 г., Заповед № РД 01-139/19.03.2020 г. и Заповед № РД 01-144/22.03.2020 г.) до 12 април 2020 година, включително.
Страхотно! Българин дари 1 милион лева за борба с коронавируса
Междувременно стана ясно, че депутатите в парламента спират редовната си работа във връзка с положението в страната. Следващото заседание ще бъде свикано от председателя Цвета Караянчева.


Това засяга всички масови мероприятия и ще накара футболните клубове да продължат своята принудителна ваканция. Повечето професионални клубове у нас планираха започването на тренировки в края на месеца, но нареждането на здравния министър ще удължи срока. Засега не е ясно кога точно ще бъде подновен сезонът в efbet Лига и дали въобще ще бъде подновен. Вече се появиха искания на отбори шампионатът да бъде прекратен и да бъде прието временното класиране за крайно.
Медицинската комисия на БФС препоръча на клубовете да спазват рестрикциите
Медицинската комисия на БФС препоръча на клубовете да спазват рестрикциите
Българският футболен съюз от своя страна прие като първа възможна дата за подновяване на първенството 1 май 2020 година. Началникът на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски обаче нарече това "сметка без кръчмар" и подчерта многократно, че ситуацията е динамична и нищо не може да се каже със сигурност. 
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички