Флавио Бриаторе е от първите в Италия, преболедували коронавирус

Флавио Бриаторе е от първите в Италия, преболедували коронавирус

Бившият шеф на отборите от Формула 1 на Бенетон и Рено Флавио Бриаторе обяви, че вече е изкарал коронавирус в началото на годината. Веднага щом се е почувствал зле, дон Флавио се е консултирал с лекар, който обаче по това време не е успял да разбере какво точно му има. В началото на годината в Италия пандемията все още не бе пламнала и състоянието на 69-годишния Бриаторе е било определено като пневмония.

"В началото на годината се разболях. Имах температура, кашлица, тежест в гърдите и много затруднено дишане. Това мое състояние продължи около седмица. Отидох на преглед, но моят доктор не можа да разбере на какво се дължи състоянието ми. Направиха ми рентгенови снимки и те показаха сенки в дробовете. Решиха, че имам пневмония. Все още беше твърде рано, пандемията не беше застигнала напълно Италия и информацията за нея беше оскъдна“, разказа Бриаторе.

"Вече е доказано, че по същото време е имало заразени у нас с COVID-19 и след като вече се чувствах добре, пак отидох на преглед. Тогава лекарят вече беше категоричен, че съм изкарал коронавирус, но без тежки усложнения“, завърши италианецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти