Шампионатът на DTM с нов календар заради COVID-19

Шампионатът на DTM с нов календар заради COVID-19

Организаторите на Германския шампионат за туристически автомобили – DTM, представиха силно променен календар за сезон 2020, като всички промени в него са наложени заради избухналата коронавирус пандемия. Първите пет кръга на шампионата бяха отменени, но всички остават в графика за по-късен етап от сезона. Така първият уикенд в DTM за 2020 се очаква да е и единственото градско трасе „Норисринг“ в Нюренберг на 18 и 19 юли.

Вторият кръг на шампионата ще е или на „Игора Драйв“ в Русия, или на „Андерсторп“ в Швеция в първия уикенд на август, а само седмица по-късно DTM ще посети и белгийската „Золдър“, която трябваше да е домакин на откриващия кръг на 25 и 26 април. Оставаща измежду „Игора Драйв“ и „Андерсторп“ писта ще е домакин на седмия кръг от шампионата на 3 и 4 октомври. Четвъртия си уикенд за 2020, DTM ще гостува на „Брандс Хеч“ в Англия на 22 и 23 август, преди в първия уикенд на септември да посети и катедралата на скоростта „Ассен“ в Нидерландия.

Само седмица след визитата си в Ниската земя DTM ще посети и планината „Айфел“ за две надпревари на „Нюрбургринг“. „Лаузицринг“ ще е домакин на предпоследния немски кръг за сезона на 17 и 18 октомври, преди керванът да се пренесе на „Хокенхайм“, където тази година ще има само един състезателен уикенд, на 7 и 8 ноември, преди сезонът да завърши в Италия на „Монца“ седмица по-късно, като така, за първи път от 2010 година насам, „Хокенхайм“ няма да е домакин на финалната надпревара за сезона.

За разлика от първоначалния вариант на календара за 2020, в обновения нито един от кръговете на DTM не се засича с „24-те часа на Льо Ман“, които също бяха отложени от юни за септември заради пандемията.

Следвай ни:

Още от Моторни спортове

Виж всички