ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Забраниха на волейболните отбори в Русия да тренират до 30 април

Забраниха на волейболните отбори в Русия да тренират до 30 април

Всероссийската федерация по волейбол (ВФВ) задължи клубовете да отменят тренировките до 30 април.
На расположение на “БИЗНЕС Online” се оказа писмо на президента на ВФВ Станислав Шевченк към участниците в Суперлигата на Русия във връзка с пандемията от коронавируса.

На клубовете се предлага “максимално ограничение на придвижването на играчите” и да се “отменят тренировъчните заниятия” до 30 април.

Шевченко предлага на ръководилите на клубовете да “разгледат възможността да организират за спортистите си индивидуални тренировки и самостоятелен график”, а за кандидатите за олимпийския отбор на Русия и “използване на дистанционни форми за контрол”.

Така също, на клубовете е предложено до 30 март да представят своите варианти, за това как да продължат първенствата след края на ограничителните марки за разпространението на коронавируса. А ако клубовете считат, че рестартиране е невъзможно, то да изразят мнение за вариантите, с които да се определят крайните места в шампионатите на Русия.

Шампионатите на Русия бяха спрени на 20 март. При мъжете останаха да се изиграят вторите двубои от 1/4-финалните плейофи и турнира от “Финалната шестица”, който трябва да се проведе в Новосибирск.

В женското първенство остава да се изиграят срещите-реванш от полуфиналите и финалът.

Пламен Константинов изведе Локомотив (Новосибирск) до успех в редовния сезон в Суперлигата на Русия. Цветан Соколов и Зенит (Казан) финишираха на второ място в регулярния сезон и така и двата отбора се класираха за турнира от “Финалната шестица” в Новосибирск, който трябваше да се проведе от 30 март до 6 април.
Междувременно френската звезда на Зенит Ървен Нгапет бе диагностициран с коронавирус и сега се лекува в Инфекциозната болница в Казан.
Ексклузивно! Ървин Нгапет пред Sportal.bg: Добре съм, във Франция е лудост!
Ексклузивно! Ървин Нгапет пред Sportal.bg: Добре съм, във Франция е лудост!

Шанс да играят в този финален турнир имат и националите Тодор Скримов и Розалин Пенчев, които играят за отборите на Енисей (Красноярск) и Белогорие (Белгород). Теодор Салпаров и Газпром-Югра (Сургут) загубиха първата 1/4-хфинална среща от Динамо (Москва) с 1:3 и се отказаха от участие в срещата-реванш.

Тестват Цветан Соколов и всички в Зенит след положителната проба за коронавирус на Нгапет
Тестват Цветан Соколов и всички в Зенит след положителната проба за коронавирус на Нгапет
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички