Гледай на живо

Евро 2020: Белгия - Русия 2:0 /почивка/

Всички в Майнц се отказаха от част от заплатите си

Всички в Майнц се отказаха от част от заплатите си

Футболистите, треньорите и служителите на германския елитен Майнц 05 са се отказали от част от заплатите си, за да подпомогнат клуба в трудната финансова ситуация заради коронавируса. Това съобщи за "Кикер" спортният директор Роувен Шрьодер, но не даде конкретни цифри.

Срещите от футболнoтo първенствo в Германия бяха спрени в средата на март поне до 2 април заради пандемията от COVID-19, като този период по всяка вероятност ще бъде удължен.

"В настоящата ситуация е много трудно, защото на практика ние нямаме приходи и не знаем докога ще продължи това. Надяваме се, че ще можем да доиграем сезона, дори без публика, ако се наложи. Не сме загубили вяра, но трябва да се справяме тук и сега", коментира Шрьодер.

"Разговаряхме с всички в клуба и им обяснихме, че в един момент парите може да не достигнат и да се наложи да направим съкращение на някои позиции в клуба, в това число и в администрацията. Но по време на разговорите за финансовите трудностите в ситуацията, в която изпаднахме, никой от нас като ръководство не е поставял въпроса за намаляване на възнагражденията. Радвам се, че всички в клуба показаха своята огромна солидарност и ще се откажат от част от заплатите си. Това решение е един наистина добър знак", допълни той.

Още от Футбол свят

Виж всички