Кабакчиев спечели историческа първа титла за България в Световния Супер Ендуро шампионат

Кабакчиев спечели историческа първа титла за България в Световния Супер Ендуро шампионат

Теодор Кабакчиев (Екстрийм Рейсинг, КТМ) спечели историческа първа титла за България в Световния Супер Ендуро шампионат, след като Международната федерация по мотоциклетизъм (ФИМ) отмени последния кръг в Полша заради пандемията от COVID-19.

От ФИМ написаха на официалната си страница: "Заради разрастващата се епидемия от коронавирус и рестрикциите за пътуване по цял свят, ФИМ, промоутърът ABC Communications и Полската мотоциклетна федерация (ПЗМ) обявяват със съжаление, че не е възможно да бъде намерена атлернативна дата за последния кръг в Лодз. Това означава, че Световният Супер Ендуро шампионат трябва да бъде прекратен преждевременно.

"В резултат на всичко това, четвъртият кръг в Будапеща на 1-и февруари ще бъде считан за последен за генералното класиране. Така Били Болт (Великобритания, Хускварна) е световен шампион в клас "Престиж", а Теодор Кабакчиев (България, КТМ) - в клас "Джуниър".
"Радваме се да отбележим също така, че полският кръг все пак ще бъде проведен, но на 12-и декември. Той ще бъде първи за следващия сезон в Световния Супер Ендуро шампионат".

Българският ендуро ас Кабакчиев оглави генералното класиране в четвъртия кръг, когато отвя конкуренцията пред многобройна българска публика в Будапеща. Той спечели квалификациите, а след това и трите финала по категоричен начин, което му осигури 60 точки и първо място в подреждането.

Кабакчиев стана шампион с актив от 185 точки и само две повече от Леон Хенчел (Германия, Хускварна). Трети остана Тай Кулинс (САЩ, ТМ).

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти