Димитър Дулчев: Мерките в Италия са строги, общуваме само по интернет

Димитър Дулчев: Мерките в Италия са строги, общуваме само по интернет

Положението в Италия става все по-сложно - заразени с COVID-19 са почти 28 000, жертвите са над 2100. Бъдещето на волейболните първенства все още е неясно, а това поставя в трудно положение състезателите, най-вече чуждестранните такива.

Димитър Дулчев стартира сезона в Кипър, но в края на декември подписа с ВБК Синерги Мондови от Серия А2. Именно в Северна Италия бяха открити първите случаи на коронавируса. Българският диагонал говори за обстановката през собствената си призма. 

"С оглед на ситуацията в Италия са въведени строги мерки. Местните хора са дисциплинирани - спазват изискванията под карантина, ограничили са излизанията навън, контактите и пазаруването. Заведенията са затворени, на разположение са само хранителните магазини и аптеките. Ние също спазваме изискванията на местните власти. Ограничили сме контактите, общуваме единствено по интернет."

"Заради карантината, наложена в цялата страна, тренираме по домовете си по индивидуална програма, изработена от треньора", разказва Митко пред BGvolleyball.com, докато довършва ежедневните си занимания. 

"До 25 март положението с домашната подготовка ще се запази. Тогава ще решат дали първенството ще продължи, или ще бъде спряно", допълва той.

Епидемията парализира и пътните артерии на Стария континент, вече доста държави затвориха границите си. Това поражда неминуемо въпроса за прибирането след приключване на сезона. "Имам известни притеснения за прибирането към България, но се надявам, че отговорните лица по някакъв начин ще решат проблема със сънародниците ни, които искат да се върнат у дома", завърши Дулчев.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти