Lamborghini спря производство преди три дни

Lamborghini спря производство преди три дни

На 12 март изпълнителният директор на Automobili Lamborghini обяви, че фабриката затваря врати. Засега до 25 март, но имайки предвид ситуацията в Италия, най-вероятно в Сант'Агата Болонезе скоро няма да се роди нова суперкола.

“Тази мярка е акт на социална отговорност към нашите служители в тази наистина необичайна ситуация, в която се намираме в момента в Италия. Тя се разраства и по света с разпространението на Covid-19. Продължаваме да следим случващото се, както сме правили и досега, и сме в готовност да реагираме бързо и с необходимата гъвкавост. Екипът ни ще е готов да възобнови работата с енергия в правилния момент”, коментира изпълнителният директор на Lamborghini Стефано Доменикали.
Господин Доменикали е един от онези мениджъри, които наистина имат опит в трудни ситуации. Той ръководеше отбора на Ферари във Формула 1. Под негово ръководство тимът спечели шампионата при конструкторите през 2008 година.

През 2017 години Lamborghini представиха първия супер SUV, наречен Urus. С него италианците отвориха нова ниша в луксозния сегмент и заявиха, че едрите машини могат да са и адски мощни. По това време показаха и Aventador S Coupé и Roadster,  защото макар всички да искаха да ги разсеят с претенциит си за SUV-ове (на които бяха заети да отговарят всички останали автомобилни произвдоители) не бяха забравили за супер спортните си коли. През лятото на 2018-а Aventador SVJ направи рекорд на Nürburgring-Nordschleife, завършвайки 20.6 км обиколка само за 6:44.97 минути.

Така вече повече от половин десетилети Lamborghini не спира да произвежда коли-мечти като 350 GT, Miura, Espada, Countach, Diablo, Murciélago, както и лимитирани версии като Reventón, Sesto Elemento, Veneno и  Centenario. Миналата година дойде и Lamborghini Sián FKP 37 - уникална нова хибридна технология, обещаваща типично Lamborghini представяне.

Няма как случващото се в Италия и по света да не се отрази на всички, включително на Lamborghini. Но и тази криза все някога ще отмине и тогава ще дойдат нови, още по-вълнуващи коли.

Още от Моторни спортове

Виж всички