ФИБА Европа спря три турнира

ФИБА Европа спря три турнира

Международната баскетболна федерация (FIBA) обяви, че ръководството на ФИБА Европа е решило да спре за неопределено време три от своите турнири заради пандемията от коронавирус - женските Евролига и ЕвроКупа, както и Купата на Европа при мъжете.

"Бордът реши да спре за неопределено време и без възобновяване до края на настоящия клубен сезон всички мачове от турнирите, организирани от ФИБА Европа (Женската Евролига, Женската ЕвроКупа и Купата на Европа). През следващите седмици, въз основа на това как се развива ситуацията с пандемията и след бъдещи решения на ФИБА относно баскетболните турнири, Бордът ще вземе необходимите решения относно статута на сезон 2019/2020 за изброените турнири", се посочва в съобщението на ФИБА Европа.

Срещата се проведе чрез конферентна връзка заради ограничениятата на пътуванията, наложени против разпространението на COVID-19. Тя бе председателствена от президента на ФИБА Европа Тургай Демирел, като в нея присъстваха още президентът на ФИБА Хамане Нианг, генералният секретар на ФИБА Андреаз Заклис и изпълнителният директор на ФИБА Европа Камил Новак.

Следвай ни:

Още от Баскетбол

Виж всички