Христо Телкийски поема България U15

Бившият полузащитник Христо Телкийски е фаворит номер 1 за поста селекционер на националния отбор за момчета до 15 години (родени през 2010 година), съобщиха от БФС за БТА. Телкийски ще поеме отбора от Владислав Вутов, който беше освободен от поста след тежката загуба с 0:9 от Испания в първия ден на "Турнира за развитие на УЕФА" в София.

За последно роденият през 1979 година Телкийски беше старши треньор на третодивизионния Спартак (Пловдив), където работи около два месеца. Но така или иначе той има сериозен опит в детско-юношеския футбол, водил е тимове в школата на родния си Локомотив, както и дублиращия тим на клуба от парк "Лаута".

След освобождаването на Владислав Вутов, до края на турнира родените през 2010 година национали бяха водени от Тодор Симов и записаха победа след дузпи над Уелс и поражение с 0:2 от Исландия. Така или иначе в момента работата на новия треньор ще бъде основно в изграждането на ядро и проверка на целия наличен потенциал, тъй като първите им европейски квалификации след малко над година и половина.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти