Байерн изля гнева си от тежката загуба в Барселона върху последния в класирането

Байерн (Мюнхен) победи с убедителното 5:0 последния в класирането Бохум в мач от 8-ия кръг на Бундеслигата. Петима различни голмайстори се разписаха за баварците днес, като това бяха Майкъл Олисе (16'), Джамал Мусиала (26'), Хари Кейн (58'), Льорой Сане (65') и Кингсли Коман (71'). Така те донякъде се реваншираха на феновете си за тежкото поражение с 1:4 през седмицата от Барселона в Шампионската лига и продължиха с победите  на домашната сцена, като отново се върнаха на първото място, макар и с равни точки с РБ Лайпциг. Наставникът на Байерн Венсан Компани пък записа впечатляващо постижение, след като в първите му 8 мача в Бундеслигата тимът му вкара 29 гола, което е рекорд за нов треньор в историята на първенството. Що се отнася до Бохум, отборът все още няма победа от началото на сезона, като остава на дъното и е спечелил едва 1 точка, и е неприятна серия от четири поредни загуби.

През миналия сезон Бохум поднесе голяма сензация и спечели с 3:2 над Байерн вкъщи, като по този начин поне частично си върна за унизителното 0:7 на “Алианц Арена”. Любопитното е, че в последните шест срещи между двата отбора преди този мач, баварците цели три пъти са печелили със седем гола разлика, като днес също постигнаха голяма победа. Неприятното за Бохум е и, че тимът вече допуснал гол във всеки от последните си 24 мача.

Бохум днес бе без Бернардо, Матуш Беро и Майрон Боаду. Домакините започнаха във формация 3-5-1-1, като Моритц Брошински бе на върха на атаката на тима, подпомаган в задни позиции от Дани де Вит.

Венсан Компани не можеше да разчита на контузените Александър Павлович, Саша Боей, Йосип Станишич и Хироки Ито. Днес белгийският наставник бе направил три промени в сравнение със състава, който загуби категорично от Барселона през седмицата. Най-важната новина бе завръщането на Джамал Мусиала сред титулярите, който замени Томас Мюлер. Кингсли Коман пък зае мястото на Серж Гнабри и заедно с Майкъл Олисе действаше по крилата, за да дават удобни топки за нападателя Хари Кейн. В средата на терена отново играха Йошуа Кимих и Жоао Палиня, а Конрад Лаймер пък бе предпочетен вместо Рафаел Герейро на десния бек.

Мачът логично започна с натиск на гостите, които веднага поеха контрола в мача. Въпреки това обаче първата добра възможност в срещата бе за Бохум, когато Ерхан Машович с дълго подаване изведе добре Моритц Брошински. Нападателят на домакините чукна топката покрай излезлия напред Мануел Нойер, но притичалият Ким Мин-Жае успя да изчисти от голлинията и предотврати сигурния гол. Това сякаш уплаши баварците, които малко след това откриха резултата. Хари Кейн си спечели пряк свободен удар на удобна позиция, а Майкъл Олисе го изпълни перфектно в 16-ата минута и не остави никакви шансове на стража на Бохум Патрик Древес - 0:1.

Три минути по-късно френското крило можеше и да вкара втори гол, след като получи добър пас от Джамал Мусиала, но стреля в ръцете на вратаря на домакините. Домакините пък отвърнаха с опасни удари на Брошински и Машович, минали не толкова далеч от целта. В 26-ата минута обаче отлично играещият Олисе си спечели пряк свободен удар. От него Йошуа Кимих центрира добре, а непокритият Мусиала с глава вкара и така Байерн - 0:2. След второто си попадение баварците определено понамалиха темпото. Последваха два удара на голмайстора Мусиала, които обаче бяха неточни. Така без повече интересни ситуации приключи и първата част.

Второто полувреме започна с по-активна игра на Бохум, които се опитваха да върнат поне едно попадение. В 54-ата минута минута Максимилиан Витек пробва изстрел от пряк свободен удар, но Мануел Нойер бе на висота и изби. Четири минути по-късно интригата в мача на практика приключи. При добра атака на Байерн Мусиала намери Хари Кейн, който с бомбен шут с левия крак направи резултата 0:3.

След третото попадение за тима си Компани направи тройна смяна, с цел да запази Джамал Мусиала, Майкъл Олисе и Жоао Палиня, като пусна в игра Томас Мюлер, Льорой Сане и Леон Горетцка. В 65-ата минута Байерн вкара поредното си попадение в двубоя. Именно Сане се разписа, след като изстреля страхотен далечен шут с левия крак и направи 0:4, като това бе първото попадение на крилото през сезона в Бундеслигата.

Междувременно Хари Кейн също напусна терена, заменен от Матис Тел, а малко след това последва поредното попадение за баварците. Този път то бе дело на Кингсли Коман в 71-вата минута, който също като Сане вкара с далечен шут и с помощта на горната греда, а това попадение бе дори по-красиво.

До края на срещата резервите Горетцка и Тел на два пъти също можеха да се разпишат, като излизаха сами срещу Патрик Древес, но стражът на Бохум успя да спаси ударите им.

БОХУМ (3-5-1-1): Древес; Медич, Ордец, Оерма; Паслак, Машович, Сисоко, Лосила, Витек; де Вит; Брошински

БАЙЕРН (4-2-3-1): Нойер; Лаймер, Упамекано, Ким, Дейвис; Кимих, Палиня; Олисе, Мусиала, Коман; Кейн

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти