Хорхе Мартин: Видях, че карам на лимита и оставих Пеко да спечели

Хорхе Мартин завърши втори в надпреварата за Гран При на Тайланд, която беше спечелена от неговия съперник за титлата Франческо Баная.

Баная спечели Гран При на Тайланд, a Мартин изпълни целта си с второто място

След финала лидерът в генералното класиране призна, че нарочно се е отказал да преследва Баная във втората половина на дистанцията, защото е преценил, че е по-добре да кара малко по-сигурно и да не рискува второто място. Един от факторите за неговото решение е било падането на Марк Маркес, който беше в битката за победата, но изпусна мотора си малко след средата на състезанието.

„Нивото, което показваме, не знам дали някой може да си представи колко сме бързи, дори и в тези условия. Днешното състезание беше трудно. Стартирах добре, но поемах твърде много рискове и влязох много дълбоко в третия завой, след което се опитах да остана близо до Пеко и Марк.„Имах доста лоши моменти, имах доста затруднения и когато видях, че Марк падна, аз още се опитвах да настигна Пеко. Но видях, че съм твърде близо до лимита и си казах, че е по-добре да завърша втори и да го оставя да спечели. Контролирах разликата зад мен, доволен съм. Втори вчера, втори и днес.„Много благодаря на тайландските фенове, защото те са невероятно и се надявам следващия път да се представя по-добре“, каза Мартинатора.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти