Антонели е приел "по-спокоен" подход към второто си участие в тренировка

Андреа Кими Антонели призна, че е подходил по-консерватино към второто си участие в петъчна свободна тренировка след катастрофата си на „Монца“ в края на месец август.

Вчера младият италианецът зае колата на Люис Хамилтън за първите 60 подготвителни минути преди Гран При на Мексико Сити и записа едно доста чисто участие. Младият италианец, който ще замени Хамилтън в състава на Мерцедес догодина, завъртя 19 тура на „Ерманос Родригес“ и даде 12-то време, на 1.2 секунди зад Джордж Ръсел, който оглави класирането в края на първата сесия.

„Определено мина по-добре от „Монца“. Днес карах много по-спокойно. Не исках да поемам никакви рискове. Просто исках да направя чиста сесия, да натрупам обиколка, да разбера малко повече колата и гумите.„Мисля, че като цяло мина добре. Усещах, че съм далеч от лимита, но само защото това беше мой избор. Просто исках да направя чиста сесия. Опитвах се да трупам увереност с всяка следваща обиколка. За първи път карах на тази писта, така че се опитвах на я науча и нея.„Разбира се с меките гуми в края сцеплението се подобри, а и защото с твърдите гуми правех последователни обиколки, вместо да редувам бързите с бавните. Правех последователни турове, така че нямаше как да изпробвам представянето в една по-бърза обиколка. Затова когато минах към меките сцеплението се подобри толкова много, но аз не можах да го използвам, защото бях изненадан от него“, обясни Антонели.

Той също така каза, че не е видял отломката на старт-финалната права, която прегази в самото начало на сесията.

„Ако трябва да съм честен, аз не я видях. Жалко е, защото получих доста големи поражения по пода, наистина големи. Така че това не беше идеално, но все пак успях да направя няколко обиколки“, каза младият италианец.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти