Ръсел най-бърз в Мексико, катастрофа за Албон и Беарман

Джордж Ръсел с Мерцедес записа най-доброто време в първата свободна тренировка за Гран При на Мексико Сити на пистата „Ерманос Родригес” в едноименния град. Британецът изпревари с 0,575 секунди Карлос Сайнц с Ферари, който преди това беше ранният лидер в обиколките с твърди сликове.

Сесията обаче беше маркирана от странния инцидент между Оливър Беарман с Ферари и Алекс Албон с Уилямс, след който участието на Албон във втората тренировка все още е под въпрос. Двамата се удариха на завой №9, където Беарман се опита да даде път на Албон, но се оказа на състезателната траектория на излизането от завоя, Алекс се опита да го избегне, задницата му поднесе и той го удари странично, след което излетя от трасето и се заби в предпазните огради. Албон посети медицинския център, за да са сигурни лекарите, че е невредим, а веднага след края на сесията механиците на Уилямс се заеха с възстановяването на колата му.

Сайнц: Ще сме бързи навсякъде, не и в Катар

Първата тренировка се оказа по-трудна от очакваното и за световния шампион Макс Верстапен, който първо мина пред отломки на пистата и от това пострада пода на колата му, а след това се появиха проблеми в задвижващата система, които бяха потвърдени от тима. Макс съобщи по радиото, че има загуба на мощност, но все пак успя да стигне до 4-ото място в бързата си обиколка с меки сликове.

Верстапен видя твърде много правила във Формула 1

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти