Пиастри със старото предно крило на Макларън в Мексико

Оскар Пиастри ще използва старата версия на предното крило на Макларън този уикенд в Мексико, потвърди тимът. Австралиецът обаче е на мнение, че това няма да доведе до голяма разлика в представянето му в сравнение с Ландо Норис.

Новото предно крило е част от пакета подобрения, които бяха представени в Остин, но само Норис го използва. В Макларън планират развитието на MCL38 да продължи и в последните стартове за сезона, за разлика от голяма част от другите тимове, за които еволюцията на колите им на практика приключи в Остин.

Сайнц: Ще сме бързи навсякъде, не и в Катар

„Разликата в представянето на двете крила не е толкова голяма, но от моя пакет липсва само новото предно крило, така че това не е краят на света”, обясни в Мексико Пиастри.

Още един отбор има интерес към Колапинто

Оскар също така коментира и защо MCL38 не се представи толкова силно в Остин, особено в квалификацията. Той обаче не навлезе по-сериозно в слабостите на колата, а се опита да обясни, че разликите в представянето на болидите на отделните отбори са толкова малки, че е много лесно да загубиш много позиции, дори и да си близо до темпото на лидера.

Макларън поиска преразглеждане на наказанието на Норис от Гран При на САЩ

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти