Още един отбор има интерес към Колапинто

Аржентинският новак на Уилямс във Формула 1 Франко Колапинто записа в Остин още един успешен уикенд и отново завърши в зоната на точките, като след 4 старта до момента той е 18-и в класирането.

Договорът на аржентинеца е за последните 9 старта този сезон и бъдещето му след 2024 е неясно, като в Уилямс няма да има свободно място, тъй като там идва Карлос Сайнц.

Сайнц: Ще сме бързи навсякъде, не и в Катар

Вече се появиха слухове, че Колапинто е един от претендентите за второто място в Заубер/Ауди за догодина, където Нико Хюлкенберг е вече сигурен. А сега, в дните след състезанието в Щатите, се появи информация, че още един отбор има интерес към Колапинто.

Макларън поиска преразглеждане на наказанието на Норис от Гран При на САЩ

Мястото на Серхио Перес в Ред Бул става все по-несигурно и не се знае дали мексиканецът ще го запази след края на настоящия сезон. В същото време супер резервата Лиам Лоусън се представя силно в RB и се смята за фаворит за мястото на Перес в Ред Бул.

Магнусен вярва, че има шанс за мястото в Заубер/Ауди
Общо петима новобранци ще карат в първата тренировка днес

Досега се смяташе, че Исак Хаджар от Формула 2 е с най-сериозни шансове да премине във втория отбор на Ред Бул, но в Щатите беше потвърдено, че е осъществен „първи контакт” между мениджмънта на Колапинто и RB, а доктор Хелмут Марко енергично похвали аржентинеца, което винаги е добър знак за пилотите, които се борят за място в някой от отборите на Ред Бул. Доктор Марко определи представянето на Франко като „невероятно” и допълни, че показаното от пилота в Баку и Сингапур е било „много добро.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти