Сайнц: Ще сме бързи навсякъде, не и в Катар

Карлос Сайнц е уверен, че Ферари може да продължи да печели състезания, след като демонстрира сериозно превъзходство в Остин, където Скудерията записа двойна победа. Преди състезанието в Тексас италианците не бяха сигурни дали SF-24 ще се представя достатъчно добре на „по-нормалните” трасета.

Двамата пилоти на Ферари се класираха трети и четвърти в квалификацията, а в състезанието завършиха първи и втори. В спринта спечели Макс Верстапен, но Карлос Сайнц, който завърши втори демонстрира, че може да поддържа темпото на световния шампион, въпреки че проведе редица битки, за да си пробие път напред.

Макларън поиска преразглеждане на наказанието на Норис от Гран При на САЩ

„В Остин имахме проблем само в първия сектор, където в квалификацията бяхме с две десети от секундата по-бавни от Ред Бул и Макларън – обясни Сайнц. – Това са само три или четири завоя, но всички останали завои бяха идеални за нас. Ние успяхме да наваксаме в бавните завои, но все още изоставаме с малко в бързите, особено в квалификациите. Затова и в Катар състезанието ще е трудно за нас, но на всички останали писти ще сме в битката в челото.”

Верстапен след случая с Норис: Аз само следвам правилата

Испанецът уточни, че за успехите са необходими и други фактори.

Леклер: Трябва да останем концентрирани

„С това темпо имаме шанс да се борим в челото в почти всяко състезание оттук нататък, без Катар – допълни Карлос. – Имам надежди, които са много по-сериозни след Остин. И се надявам, че този уикенд ще се борим за победата в Мексико.”

Уилямс с нови аржентински спонсор и разцветка за състезанията в Мексико и Бразилия

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти