Уилямс с нови аржентински спонсор и разцветка за състезанията в Мексико и Бразилия

Отборът на Уилямс се похвали с нов спонсор, който ще се вижда по колите на Алекс Албон и Франко Колапинто по време на състезателните уикенд в Мексико и Бразилия тази и другата седмица.

Албон ще изпробва настройките на Колапинто в Мексико

Това е аржентинската компания за онлайн търговия и онлайн плащания Mercado Libre. Заради новия брандинг капаците на двигателите на колите на Албон и Колапинто ще бъдат оцветени в жълто, основният цвят на новия партньор на тима.

По този начин британският екип ще върне и времето назад към най-славните си години през 80-те и началото на 90-те. Тогава по колите на тима от Гроув също имаше жълт цвят заради други спонсори.

Привличането на този нов партньор не е никак изненадващо предвид популярността, на която се радва Колапинто откакто дебютира във Формула 1 по време на Гран При на Италия. Самият аржентинец ще използва специална каска по време на стартовете в Мексико и Бразилия, посветене на Карлос Ройтеман.

Именно Ройтеман беше последният представител на Аржентина, който беше печелил точки във Формула 1 пред Колапинто. Той стори това в Гран При на Южна Африка през 1982 година с екипа на Уилямс, който Ройтеман напуска след втория старт за сезона в Бразилия.

Снимки: williamsf1.com

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти