Верстапен след случая с Норис: Аз само следвам правилата

Преди началото на уикенда за Гран При на Мексико Сити Макс Верстапен коментира спорния момент между него и Ландо Норис от края на Гран При на САЩ, който породи множество дискусии в последните дни.

Във въпросната ситуация Верстапен принуди Норис да напусна трасето в 12-ия завой на „Пистата на Америките“, докато защитаваше третата си позиция. Норис обаче завърши изпреварването си и взе третото място, след което беше наказан с 5 секунди за печелене на предимство извън пистата, което го смъкна до четвъртата позиция на финала и върна Верстапен на подиума.

Разбира се това решение беше определено като „неприемливо“ от страна на Макларън, а британският екип вече обяви, че е поискал преразглеждане на ситуацията. В същото време на Верстапен заяви, че той чисто и просто следва правилата, а водещото сред тях е, че не можеш да изпреварваш извън ограниченията на пистата.

Макларън поиска преразглеждане на наказанието на Норис от Гран При на САЩ

„В крайна сметка не можеш да изпреварваш извън белите линии. Това е ясно написано в правилата и аз самият съм си патил. Не разбирам защо сега изведнъж се крещи за промени в правилата, щом те винаги са били такива. Когато минавах през картинга, Формула 3 и сега във Формула 1, никога не е можело да се изпреварва извън белите линии, толкова е просто.„Правилата са такива. Не съм ги писал аз, първо на първо, аз гледам да се придържам максимално към тях. Разбира се понякога ме хващат в нарушение, случвало се е преди. Но аз знам правилата и гледам да ги спазвам.„Понякога хората казват, че има твърде много правила, след това искат още правила, винаги ще е така, зависи от коя страна си на ситуацията си“, каза Верстапен.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти