Леклер: Трябва да останем концентрирани

Шарл Леклер призово отбора на Ферари да запази концентрация в оставащите пет кръга до края на сезона във Формула 1 след двойната победа, която той и Карлос Сайнц спечелиха в Гран При на САЩ миналата седмица.

В Остин колите на Скудерията бяха най-бързи в състезателно темпо и в спринта, и в дългата надпревара, в която стигнаха до двойния успех. Този триумф доближи „Черните кончета“ на осем точки от Ред Бул в спора за второто място при конструкторите и на 48 от лидера Макларън.

По време на вчерашната официална пресконференция преди Гран При на Мексико Сити Леклер каза, че във Ферари знаят, че с оглед представянето си в последните състезания спечелването на титлата при конструкторите е възможно. По думите на монегаска обаче, за да се случи това, всички в състава на „Черните кончета“ трябва да останат фокусирани на 100% до края на годината.

„През този сезон е много трудно да предвиждаме как ще се развие всяко състезание. Миналият уикенд беше екстремно добър за нас, бяхме особено силни в състезателно темпо. В квалификациите имахме малко повече проблеми.„На хартия Мексико трябва да е добра писта за нас, но това не означава, че ние ще повторим представянето си от Остин. Трябва да се фокусираме върху себе си, аз ще се фокусирам върху втората тренировка, тъй като ще пропусна първата, в която Оли (Беарман) ще кара колата ми.„Но да, трябва да се опитаме да максимизираме резултата този уикенд и ще видим къде ще завършим. Това е много важна част от сезона, остават само пет състезания, а ние все още сме в битката за титлата при конструкторите, така че ще дадем всичко от себе си, за да се опитаме да я спечелим.„В последно време сме постоянни и смятам, че максимизирахме нашите шансове, което е най-важното. Не смятам, че бяхме най-бързите в тези състезание, но успяхме да максимизираме нашите резултати и да спечелим повече точки от нашите съперници.„В Остин разполагахме с най-добрата кола, което беше добър знак преди последните пет състезания. Точно така искахме да започнем тази серия от три поредни старта. Но не мисля, че преди това ние имахме най-силната кола, но като отбор вършехме най-добрата работа, за да събираме възможно най-много точки. Така че да, нашата цел до края на сезона ще е да продължаваме така и се надявам това да се отплати.„Мотивацията в отбора е страхотна. В последните състезания направихме стъпки напред и знаем, че конструкторската титла е възможна. Така че трябва да останем фокусирани на 100% в следващите състезания и се надявам да настигнем Макларън“, каза Леклер пред репортерите в Мексико.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти