Ривалдо: В Реал трябва да бъдат търпеливи с Мбапе

Бившата звезда на Барселона Ривалдо коментира случващото се във вечния враг на каталунците Реал Мадрид дни преди "Ел Класико". Според него феновете и ръководството на "белия балет" трябва да бъде търпеливо с новата звезда Килиан Мбапе, който все още не може да разкрие пълния си потенциал след идването си на "Сантиаго Бернабеу".

"Понякога играчите имат нужда от време за адаптация. Килиан е страхотен футболист и той със сигурност ще пише история в Мадрид. Той все още не е онзи Мбапе, който феновете очакват, но да не забравяме, че това е само началото, тъй като той току що дойде в клуба. Убеден съм, че той ще е важен играч за клуба и ще остави името си в историята. Понякога нещата започват трудно. Първенството сега започна и има още много време до края. Не е важно какво се случва сега, а как ще изглеждат нещата в края на сезона. Реал е отбор, който винаги е най-силен в заключителните мачове от кампанията и винаги се бори за титлата. Карло Анчелоти е страхотен треньор, който знае как да свърши работата", убеден е Ривалдо.

Той коментира и ситуацията в Барселона и по-конкретно развитието на новата звезда Ламин Ямал.

"Невероятно е какви невероятни неща прави, а е само на 17 години. Не знам дали ще се превърне в новия Меси, това е много трудно сравнение след всичко, което аржентинецът постигна в клуба. Ламин притежава всичко необходимо да бъде най-добрият в света и да спечели много титли в Барселона. Харесвам го много, той играе с удоволствие и се наслаждава на футбола. Така той носи радост и на феновете", смята бразилецът.

"Много е важно клубът да се грижи добре за него. Той е твърде млад, а вече се пише какво ли не за него в пресата и той знае, че е важен. Ламин трябва да бъде интелигентен, защото футболът може да те промени. Трябва да има до себе си хора, които да му говорят и да му помагат да върви в правия път в кариерата си, за да стане най-добрия в света. Той изглежда по-възрастен, отколкото е. Играе все едно е на 25 или 26 години. Имаш чувството, че играе отдавна и има доста по-голям опит. Убеден съм, че ще стигне далече, имайки предвид как се представя с Барселона и с националния отбор, където ще има основна роля на следващото световно първенство", завърши Ривалдо.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти