Ман Юнайтед и Фенербахче разделиха точките, Моуриньо изгонен

Манчестър Юнайтед и Фенербахче завършиха наравно 1:1 в един от най-интересните мачове от третия кръг на Лига Европа. Резултатът бе открит от Кристиан Ериксен (15’), но Юсеф Ен-Несири (49’) успя да изравни. Това бе трето поредно равенство за възпитаниците на Ерик тен Хаг, като в допълнение на това за трети пореден мач те не успяват да спечелят мач, в който са имали преднина. Двата тима изиграха двубой с променливо надмощие, като “канарчетата” все пак бяха по-активния състав на терена.

Срещата започна с по-внимателни действия от страна на двата отбора, като домакините атакуваха повече в опит да наложат натиск. Първата по-интересна ситуация дойде в петата минута, когато десният бранител в този мач Брайт Осай-Самуел влезе от крилото в пеналта, но не успя да стреля качествено. “Червените дяволи” успяха да излязат напред в резултата с първата си добра атака в двубоя след четвърт час игра. Бърза контраатака отляво на Гарначо завърши с подаване към точката за дузпа, там Зиркзее и Мазрауи бързо разиграха, а последният заложи за Кристиан Ериксен, който с точен изстрел реализира за 0:1.

Футболистите на Ерик тен Хаг бяха много близо до втори гол в средата на първата част. Този път поставеният отдясно в този мач Маркъс Рашфорд осъществи отличен пробив, влезе в наказателното поле, финтира двама бранители и стреля с левия крак, но кълбото мина покрай десния стълб на Ливакович. Още в ответната атака пък домакините от Фенербахче също се разминаха на косъм от попадението. Дълбоко подадена топка отляво бе стигната от Шимански, той подаде успоредно, Андре Онана отклони доста несигурно и точно когато сякаш Душан Тадич щеше да отбележи в краката му се хвърли Мануел Угарт, който предотврати попадението.

Турският гранд бе много близо до изравняването на резултата в 35-ата минута, когато Юсеф Ен-Несири стреля последователно първо с глава, а след това и с крак, но Андре Онана се прояви блестящо с двойно спасяване.

Фенербахче все пак стигна до равенството в самото начало на втората част, когато Алан Сен-Максимен достави много качествено центриране отляво, а там Юсеф Ен-Несири отблизо с глава нямаше как да пропусне да се разпише за 1:1.

Няколко минути по-късно крайният защитник Осай-Самуел се строполи в наказателното поле след съприкосновение с Мануел Угарте. Това предизвика изключително бурна реакция от целия щаб на “канарчетата”, а Жозе Моуриньо бе изгонен от Клерман Тюрпен.

В 60-ата минута Каземиро изведе великолешно зад гърба на отбраната Диого Далот, но бекът подаде ужасен пас. Вместо да пусне към нахлуващия Расмус Хойлунд подаването отиде към Маркъс Рашфорд в по-задна позиция, дойде много неудобно за крилото и изобщо не се стигна до по-качествен завършек. В 68-ата минута Нусаир Мазрауи отправи опасен удар, но Ливакович спаси. Хърватинът трябваше да се намесва решително и след последвалия корнер и опита на Матайс де Лихт.

В следващите минути срещата се понакъса от многото нарушения, както и от поредицата смени в двата отбора. Случващото се на терена пък премина често в по-сериозна физическа битка, макар че Фенербахче често успяваше да се настани в противниковата половина в опит да наложи превъзходство. От своя страна “червените дяволи” пък осъществяваха контраатаки, които често “катастрофираха” в лоши отигравания в последната третина. Кристиан Ериксен на два пъти получи възможност да изпълни фалове от опасни позиции, но те не донесоха нещо повече на неговия тим.

В 85-ата минута можеше да се стигне до куриозна грешка след едно връщане към Ливакович, което бе късо, Расмус Хойлунд бе близо до това да открадне топката, но в крайна сметка стражът все пак спринтира и успя да отиграе. Няколко минути преди края на редовното време пък появилия се от скамейката Антони получи поредната контузия в тима и трябваше да бъде заменен от Амад Диало. До края на мача двата тима така и не успяха да стигнат до по-сериозни положения и да стигнат до победно попадение.

В неделя Манчестър Юнайтед има също сложна задача в гостуването си на Уест Хам. Следващият мач в Лига Европа за тях пък ще е домакинство на ПАОК на Кирил Десподов. Фенербахче пък има 5 точки от началото на кампанията в турнира и се намира на 14-о място в новия формат.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти