В Испания избраха идеалния съдия за Ел Класико

Хосе Мария Санчес Мартинес беше определен за главен рефер на предстоящия в събота сблъсък между Реал Мадрид и Барселона. Отговорник на ВАР пък ще бъде Мунис Руис.

Санчес Мартинес е сред най-известните съдии в испанския футбол и се очакваше точно той да получи наряд за двубоя. Той е почти ветеран в Ел Класико, като това ще е седмият път, в който той ще надува свирката в него. В предишните шест издания Реал и Барса имат по равен брой по победи - три, което се приема като идеално в случая, защото няма как някой да го обвинява в пристрастия.

Дебютът му в голямото дерби е от август 2017 година - 2:0 за Реал в реванш от сблъсъка за Суперкупата на Испания. За последно пък Мартинес ръководи дуела преди точно три години - на 24 октомври 2021 г., когато пак “белите” спечелиха - с 2:1 на “Спотифай Камп Ноу”.

Въпросният арбитър е на 41 години, от Мурсия е и по професия е икономист.

Преди време той си навлече гнева на бившия наставник на каталунците Чави Ернандес, след като ги изгони от пейката в един мач срещу Атлетико Мадрид. В едно от столичните дербита между Реал и Атлетико през миналия сезон от клубния ТВ канал на шампионите го обвиниха, че не бил свирил три дузпи за състава на Карло Анчелоти.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти