Джокович и Неймар показаха познания един за друг

Тенис звездата Новак Джокович и нападателят на Ал-Хилал Неймар взеха участие в любопитна викторина, организирана от саудитския клуб. Както е известно, през миналата седмица рекордьорът по титли от “Големия шлем” участва в демонстративен турнир в Рияд, от което се възползва шампионът на Саудитска Арабия, за да организира куиза между сърбина и бразилеца.

Неймар показа отлични познание за живота и кариерата на Джокович, отговаряйки вярно, че той е родом от Белград, че има 24 титли от “Големия шлем”, че най-успешният му турнир е Откритото първенство на Австралия (макар и да посочи Сидни, а не Мелбърн), че има един олимпийски златен медал от Париж 2024 и че Рафаел Надал и Роджър Федерер са най-големите му съперници в тениса.

Макар и да беше подведен от задаващия въпросите, Джокович успя да познае пълното име на Неймар, след което с подсказване от самия нападател отгатна, че той е спечелил веднъж Шампионска лига. Впоследствие тенисистът изброи всички предишни отбори в кариерата на бразилеца - Барселона, Пари Сен Жермен и Сантос, посочи изиграните му мачове - 760 и назова неговия брой голове за националния отбор - 79.

Накрая двамата се съгласиха да не бъде излъчен победител в забавната викторина помежду им.

Още от Футбол свят

Виж всички