Ривър катастрофира в първия полуфинал за Копа Либертадорес

Отборът на Атлетико Минейро победи тима на Ривър Плейт с 3:0 в първия 1/2-финален мач на най-силния международен клубен турнир в Южна Америка - Копа Либертадорес.

Головете за победата на бразилците отбелязаха Дейверсон (22', 70') и Паулиньо (74').

Тежкото поражение на аржентинския гранд го отдалечи от голямата мечта да играе във финала на турнира, който ще бъде именно на неговия стадион - "Ел Монументал" в Буенос Айрес.

Все пак Ривър ще има шанс, колкото и да е невероятен, да обърне развитието на сблъсъка с Атлетико на реванша, който предстои точно след една седмица на 30-и октомври (сряда) от 2:30 часа българско време.

Иначе бразилците трябва да съжаляват, че не стигнаха до още по-убедителен успех, тъй като само седем минути след началото Дейверсон прати топката във вратата на съперника, но страничният съдия вдигна флагчето си, маркирайки засада.

В следващите минути домакините смачакаха съперника си и към средата на полувремето статистиката отчете цели 78% владение на топката в тяхна полза. Един от най-активните на терена бе бившият футболист на руския Зенит - Хълк, който и асистира за първото редовно попадение, отбелязано отново от Дейверсон.

В следващите минути гостите не успяха да се събудят по начина, по който им се искаше и ентусиазмът им се овеществи в няколко нарушения и два жълти картона. Единственото по-опасно положение дойде в 36-ата минута, когато Мигел Борха засече с глава центриране в наказателното поле около бялата точка, но срещна съпротивата на стража Еверсон.

След почивката нещата продължиха в познатото темпо и голмайсторът Дейверсон бе в центъра на събитията неколкократно. Неговите усилия се увенчаха с успех в средата на полувремето, когато получи прецизен пас в наказателното поле и отигра по възможно най-добрия начин, за да направи преднината на своите по-комфортна.

Само 4 минути по-късно интригата окончателно бе убита, след като Дейверсон отново демонстрира поразителен ефект на полезно действие и асистира за третия гол във вратата на Ривър.

Така бразилците направиха огромна крачка към участие на финала в Копа Либертадорес, който предстои на 30-и ноември (събота). Другият финалист ще бъде определен от сблъсъка между отборите на Ботафого от Бразилия и Пенярол от Уругвай. Първият мач е в утрешния 24-и октомври (четвъртък) от 3:30 часа българско време, а ответният мач е точно седмица по-късно от 2:30 часа.

Още от Футбол свят

Виж всички