Ливърпул окупира първото място, Арсенал се сгромоляса срещу Борнемут - това е обзорът на 8-ия кръг в Премиър лийг

Осмият кръг на Премиър лийг ще бъде запомнен с инфарктната победа на Манчестър Сити срещу Уулвърхaмптън, поредният триумф на Ливърпул, който изкачи отбора еднолично на първото място в класирането и изненадващата издънка на Арсенал.

"Гражданите" стигнаха до успеха над "вълците" в последната минута на добавеното време с гол на Джон Стоунс. Той отбеляза с глава след центриране от ъглов удар на Фил Фоудън. Домакините имаха претенции за редовността на гола, ситуацията бе прегледана с ВАР, но попадението бе зачетено. Иначе още в 7-ата минута "жълто-черните" поведоха с гол на Ларсен, а в 33-ата Гвардиол изравни с много красиво попадение.

Ливърпул имаше далеч по-тежко изпитание в лицето на Челси, но играчите на Арне Слот попазаха огромна решимост и взеха дербито също с победа с 2:1. Салах откри от дузпа за домакините в 29-ата минута, Николас Джаксън изравни още в началото на второто полувреме обаче, но "червените" намериха изненадващ герой в 51-ата минута, когато Къртис Джоунс даде нова преднина за отбора си, което се оказа и крайният резултат в мача.

Един от основните кандидати за титлата обаче претърпя изненадващо поражение. Арсенал загуби визитата си на Борнемут с 0:2. Трябва да се отчете, че за негативния резултат повлия и директният червен картон на Уилям Салиба в 30-ата минута на мача. Домакините стигнаха до успеха с късни голове през второто полувреме на Райън Кристи и Джъстин Клуйверт.

В останалите двубои се получиха следните резултати: Тотнъм - Уест Хам 4:1, Фулъм - Астън Вила 1:3, Саутхамптън - Лестър 2:3, Нюкасъл - Брайтън 0:1, Манчестър Юнайтед - Брентфорд 2:1, Ипсуич - Евертън 0:2, Нотингам - Кристъл Палас 1:0.

В следващите две видеа пък можете да се насладите на най-красивите попадения от кръга, както и на най-добрите спасявания.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти