Макларън няма да обжалва наказанието на Норис

Отборът на Макларън няма да обжалва наказанието, което коства подиума на Ландо Норис в неделната Гран При на САЩ, въпреки незадоволството, което изпитва от ситуацията.

Британецът бе санкциониран с пет секунди, след като завърши изпреварването си срещу Макс Верстапен извън пределите на пистата. Норис нямаше как да остане между двете бели линии, след като неговият съперник влезе много дълбоко в кривата и също излезе от пистата.

Норис: Верстапен също излезе от пистата

Това решение на комисарите поднови дискусиите за стандартите на пилотиране и постоянството в техните решения. В Макларън не са доволни от този развой на събитията поради две основни причини. Първата е, че стюардите не са взели под внимание факта, че Верстапен също излезе от пистата, а втората е тяхното желание да вземат решение преди финала, което ги лиши от възможността да разговарят с пилотите.

„Интерпретацията на ситуацията при нас и при стюардите е напълно противоположна. Изненадан съм, че те дори не сметнаха за нужно да я дискутират с пилотите след финала, за да чуят и тяхното мнение и да вземат информирано решение.„Защо беше нужна тази прибързаност да се решава изходът от състезанието, особено когато и титлата е заложена на карта? Това е въпрос, който стюардите трябва да приемат като конструктивна критика. Беше ли нужно да се бърза с това решение, което според нас е грешно?„Това решение не може да бъде обжалвано, за нас въпросът е приключен. За нас, пилотите и отбор, ние затваряме тази глава. Но се надявам ФИА и стюардите да преразгледат случая и в бъдеще да имаме по-добро съдийство. Сега гледаме към следващото състезание“, заяви шефът на Макларън Андреа Стела.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти