Маркес: Мислех си, че няма да мога да настигна Хорхе

Победителят в Гран При на Австралия в MotoGP Марк Маркес заяви, че в началото на състезанието на „Филип Айлънд“ си е мислел, че няма да може да настигна ранния лидер Хорхе Мартин, който дори се откъсна леко пред колата в първите обиколки.

Маркес излъга Мартин и спечели в Австралия, Баная остана трети на "Филип Айлънд"

Това чувство на Маркес обаче се оказа грешно и той не само настигна своя сънародник, но и успя да го победи. След финала той разкри, че нарочно е пазел ресурса в своите гуми, за да има последната дума в битката с Мартинатора.

„По едно време си мислех, че няма да мога да настигна Хорхе, но след това, в петата или шестата обиколка, аз започнах да влизам в ритъм и бяха по-спокоен, защото в началото бях леко стресиран. Много се радвам за победата. Хорхе натискаше през цялото време, а аз пазех гумата, за да имам последната дума“, обясни Маркес.

Той също така се върна и към старта на състезанието, който беше меко казано кошмарен за испанеца. Той превъртя задната си гума, а повторенията показа, че тази загуба на сцепление се дължеше на факта, че слюдата от визьора, която Маркес махна непосредствено преди старта, се озова точно пред колелото и то нямаше как да генерира нужното сцепление. Испанецът обясни защо се е наложили да махне въпросната слюда, тъй като за него е много нетипчно да прави това точно преди старта.

„Нещо винаги се случва. Никога не махам слюда на старта, защото за самия старт, а за всичко друго, е много опасно. Но този път, когато активирах предното стартово приспособление, нещо голямо се залепи за визьора, точно пред очите ми и аз нямах друг избор, освен да махна една слюда, която отиде под задното колело. Аз я видях и се опитах да я махна, но беше невъзможно и веднага щом пуснах съединителя гумата започна да превърта. Не знам къде бях в първия завой, но след това изпреварих много пилоти“, коментира Маркес.

Снимки: Red Bull Content Pool

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти