Анчелоти: Може би не обясних добре на играчите какво искам от тях

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти бе самокритичен след победата с 2:1 над Селта. Успехът не дойде лесно и наставникът призна, че може би проблемът е бил и в него, защото не е обяснил достатъчно ясно какво иска от играчите си. Това бе юбилеен мач №200 за италианския специалист начело на "белия балет" в Ла Лига, като той има на сметката си 143 победи, 33 равенства и 24 загуби.

"Щастлив съм. В колко от тези мачове не сме страдали? Страдаме във всеки от тях, в повечето случаи печелим, но понякога си тръгваме тъжни. Днес проблемът бе, че твърде лесно губехме топката и страдахме от контраатаките на съперника. Трябва да подобрим това, защото централните защитници бяха твърде отворени и губехме топката в средата на терена. Затова Чуамени действаше между тях", заяви Анчелоти.

Той коментира и една ситуация, в която Джуд Белингам видимо се ядоса на Винисиус Жуниор, че не му подаде топката.

"Не съм видял ситуацията, но не виждам проблем. Щом Джуд е реагирал така, значи е показал, че има характер, че има топки. След мача ги видях да си говорят и да се забавляват. Не мисля, че има проблем помежду им. Белингам игра на друг пост. Идеята бе той да действа от втора позиция и да не позволява на съперника да ни създава проблеми с пасовете си. Хареса ми как се справи, той се нагоди към новата схема. Чуамени игра пред двамата защитници, където имахме проблеми с баланса през първото полувреме. Може би проблемът бе в мен, че не обясних достатъчно добре какво искам от играчите. През втората част нещата се подобриха", добави италианецът.

Накрая той не подмина и темата за Лука Модрич, който подобри рекорда на Ференц Пушкаш за най-възрастен играч с екипа на Реал Мадрид.

"Той винаги помага на отбора. Модрич притежава невероятна класа и е важен за нас. Той е фантастичен футболист. Лука не е дете, а е невероятен професионалист. За Реал Мадрид е благословия да го има в редиците си", завърши Анчелоти.

Още от Футбол свят

Виж всички