Стела: Спринтът нарисува реалната картинка за сезона

Според ръководителя на отбора на Макларън Андреа Стела спринтът на „Пистата на Америките“, който беше спечелен от Макс Верстапен, е нарисувал реалната картина за изравнените сили във Формула 1 през 2024 година.

Верстапен с първа победа от юни насам, Норис завърши трети в спринта в Остин

В последните няколко уикенда Макларън имаше превъзходство от гледна точка скоростта и спечели четири от последните пет състезания. Днес обаче Ландо Норис нямаше отговори за скоростта на Верстапен и не само, че завърши зад нидерландеца, но беше изпреварен и от Карлос Сайнц в последната обиколка.

По думите на Стела надпреварите, в които Макларън доминира, са били по-скоро изключения. Според него в сегашната Формула 1 няма как един отбор да се наслаждава на голямо предимство във всеки един уикенд, тъй като разликите между водещите тимове са много малки.

Ландо: Днес нямахме темпото на Макс и Ферари

„Ние винаги, поне вътрешно, гледахме на Сингапур, Нидерландия и Унгария, състезанията, в които доминирахме, като на изключения. Реалността във Формула 1 е, че при такава оспорвана конкуренция, няма как винаги да имаш такова предимство.„Днес видяхме по-реалистична картинка за това, което виждаме през сезона с четири различни коли, които се борят за местата на подиума. Точно срещу това трябва да се изправим, но е окуражително, че сме отпред.„Научихме няколко неща за използването на гумите и настройките. Ще се опитаме да използваме тази информация в подготовката за квалификацията и състезанието.„Определено колите на Ферари изглеждат много бързи с нови гуми. Вчера те имаха малко проблеми, а днес в спринта изглеждаха много солидни. Смятам, че те са фаворитите за състезанието утре“, заяви Стела пред Sky Sports F1.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти