Трима пилоти са под въпрос за Гран При на Австралия

Участието на общо трима пилоти в надпреварата за Гран При на Австралия, която ще се проведе рано сутринта в неделя българско време, е под въпрос след множеството инциденти в днешния спринт.

Мартин отвя конкуренцията в спринта, Баная дори не влезе в тройката

След него в лазарета се озоваха Педро Акоста, Маверик Винялес, Марко Бедзеки и Лоренцо Савадори. Акоста падна тежко в завой №6 и след преглед в медицинския център беше решено той да бъде прегледн отново в неделя сутринта, след което да се реши дали той ще получи разрешение за участие в състезание. Испанският новобранец се оплаква от болки в рамото след хайсайта, който направи.

Винялес и Бедзеки пък бяха пратени в медициснкия център след удара между двамата в много бързия първи завой. При Винялес няма никакви травми, а първичният преглед на Бедзеки е показал същото. Италиенцът обаче е бил отведен с хеликоптер до болницата в Мелбърн, където да бъде прегледан по-обстойно и тепърва ще стане ясно дали той ще участва утре.

Савадори не падна в хода на спринта, но беше ударен от една доста голяма отломка, останала на пистата след инцидента между Бедзеки и Винялес. Тестовият пилот на Априлия, който и този уикенд кара на мястото на контузения Мигел Оливейра в екипа на Тракхаус, се оплака от липса на сила в дясната ръка. Неговото участие също ще бъде решено в часовете преди старта, който е предвиден за 6:00 часа българско време.

Отделно Фабио Ди Джанантонио загуби своето пето място, след като беше наказан с осем секунди заради по-ниско налягане в предната гума на неговия мотор. Тази санкция смъква италианеца от петото на седмото място, а печеливши са Франко Морбидели и Раул Фернандес, които се изкачват с по една позиция напред.

Бедзеки, Акоста и Савадори трябва да стартират Гран При на Австралия съответно четвърти, 15-ти и 21-ви.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти