Верстапен: Спринтовата квалификация винаги е много трудна

Макс Верстапен спечели своя първи полпозишън във Формула 1 от края на месец юни насам, след като бе над всички в квалификацията за спринта за Гран При на САЩ. За него това е първи полпозишън от Гран При на Австрия. В този период той технически трябваше да стартира първи и в Гран При на Белгия, но заради наказание потегли 11-ти на „Спа“.

Верстапен се върна в челото на Формула 1 и ще стартира първи в спринта в Остин

След края на битката за полпозишъна на „Пистата на Америките“ световният шампион заяви, че е доволен от днешното си представяне и каза, че усещането, което е имал в колата, е било добро през целия ден. Той също така добави, че спринтовите квалификации винаги са много трудни, тъй като пилотите не знаят кога точно колко могат да натискат.

„Имахме добър ден. Спринтовата квалификация винаги е много трудно, никога не знаеш колко точно можеш да натискаш. През целия ден колата работеше добре. Радвам се, че съм първи, мина доста време, така че съм доволен от днешния ден. Тази писта е невероятна за каране. С новия асфалт, малко от стария и неравностите не е лесно, но е забавно.„Ще дадем най-доброто от себе си в спринта, но ние знаем, че големите точки се дават в неделя. Нашата цел ще е да се представим добре тогава“, каза нидерландецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти