Лоусън: Фокусът ми сега не е върху възможността да карам за Ред Бул

Този уикенд Лиам Лоусън ще направи своя дебют като титулярен пилот във Формула 1, заменяйки Дениъл Рикардо в екипа на Рейсинг Булс. Новозеландецът вече има пет старта на своята сметка, които дойдоха през миналата година, когато той смени контузения Рикардо в Алфа Таури.

Хорнър потвърди, че Лоусън ще изтърпи наказание в Остин

Тогава той остави много положително впечатление и мнозина бяха изненадани, че той не получи шанс да бъде титуляр още от началото на сезона. Макар и късно това вече е факт, а за Лоусън оставащите шест кръга до края на годината ще са като прослушване, за да се види дали той има потенциал за място и в отбор на Ред Бул, при това още за сезон 2025.

Заплаха ли е Лиам Лоусън за бъдещето на Чеко Перес в Ред Бул?

Самият той обаче заяви преди Гран При на САЩ, че в момента не мисли за тази възможност. Вместо това неговият фокус ще бъде върху битката със съотборника си Юки Цунода.

Лоусън отново тества за Ред Бул

„Мисля за мястото в Ред Бул, но в по-далечно бъдеще, честно. Това е моята цел откакто бях на 17, откакто влязох в тази програма. Всичко е на база представянето, те гледат така на нещата. Юки върши много добра работа през последните две години, особено през тази.„Той е моята отправна точка, с която ще бъда сравняван. Той е единственият, който разполага със същата кола като моята. Така че аз ще бъде сравняван директно с него. Предполагам целта е да съм близо и да се боря с него. А какво ще означава това за догодина, идея си нямам. Но това е целта, която ми е поставена“, коментира Лоусън.„Използвах паузата, за да се подготвя, защото това е труден момент да се включа в сезона. Сега имаме спринтов уикенд, нова писта, а и края на сезона, така че се опитах да се подготвя максимално добре. Не мисля, че е толкова просто, колкото да се целя в дадена позиция. Смятам, че ще е важно да печеля точки, защото отборът ще ме оценява по моето представяне, а най-добрият начин да имам положително оценки, е да печеля точки.„А и за отбора, който се бори за шестото място в конструкторския шампионат. Ще се опитам да стигна до точките възможно най-скоро, за мен това е целта“, каза още новозеландецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти