Анчелоти за обвиненията към Мбапе и дали Реал Мадрид вече търси нови попълнения

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори преди утрешното гостуване на тима си на Селта в Ла Лига.

“Все още много съжаляваме за контузията на Дани Карвахал, защото той е много важен играч. Загубваме го за следващите няколко месеца като играч, но не и като лидер. Той ще бъде тук и ще работи с нас. Няма да се възползваме от силата му, но ще се възползваме от главата му.

Имаме много добро усещане, не само за утрешния мач, но и за това, че виждам играчите по-мотивирани и в много добро физическо състояние. Почивката се отрази добре на някои от тях като Винисиус. Родриго и Валверде пристигнаха вчера и ще видим състоянието им заедно с докторите, ще решим утре за тях“, започна италианецът.

Мбапе запазва правото си да говори само пред правосъдието, коментира негов адвокат

Помолен да коментира ситуацията около Килиан Мбапе, Анчелоти каза: “Той се възползва от почивката, за да подобри състоянието си, много е добре... Той е щастлив и очаква с нетърпение да играе утре. Тези 15 дни му помогнаха много, защото той е различен играч от този, който беше преди почивката, виждам го близо до 100%“.

Запитан за обвиненията към Мбапе в изнасилване, случило се в Стокхолм, наставникът на Реал Мадрид отговори: “В момента всичко е спекулация. Виждам, че играчът е щастлив и доволен, иска да допринесе за отбора. Не съм тук, за да коментирам спекулации. Съсредоточен съм върху работата, която той върши”.

Дните за почивка бяха предвидени за него и след това всеки избира какво да прави. Аз отидох в Лондон за два дни и не съм питал никого за разрешение. Не разполагам и с туристическа агенция, която да организира пътуванията на играчите“.

Що се отнася до евентуални нови попълнения за Реал през зимата, Анчелоти каза: “Търсим подходящи играчи, но това не е лесно. Имаме юноши, които могат да допринесат, макар че за съжаление някои от тях са контузени. За позицията на десния бек засега ще използваме Лукас Васкес и Едер Милитао. Алаба се възстановява добре и скоро ще работи с отбора. Ежедневно правим оценки за младите и как могат да ни помогнат. Не съм поискал от клуба попълнения, защото миналата година се справихме добре с контузиите, които имахме, и този сезон ще бъде същото“.

"Фабриката" на Реал Мадрид вече седем години е кръгла нула за една позиция

Анчелоти говори и дали Английската футболна асоциацията се е обръщала към него: “Не е имало нищо. Те са избрали много добър треньор, който е много силен в тактическо отношение. Пожелавам му всичко най-добро”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти