Даниел Колинс промени решението си и няма да се отказва

Номер 9 в световната ранглиста по тенис за жени Даниел Колинс промени решението си да се оттегли от спорта в края на сезона и реши да продължи да играе и през 2025 година. 30-годишната американка обяви новината в социалните мрежи.

Колинс заяви, че ще се оттегли в края на сезон 2024, за да създаде семейство, след като загуби във втория кръг на Откритото първенство на Австралия през януари.

"Въпреки че бях много развълнувана и нетърпелива да завърша тенис кариерата си на високо ниво тази година и да се втурна с главата напред в следващата глава от живота си, нещата не вървят по план. И така, историята ми не е достигнала своя край. Ще се върна на корта през 2025 година!", написа Колинс в профила си в Инстаграм.

Тя разкри, че се е сблъскала с някои здравословни проблеми през последните няколко месеца, включително диагноза ендометриоза, и намекна, че плановете й да създаде семейство не са се оказали толкова ясни, колкото се е надявала.

"Справянето с ендометриозата и плодовитостта е огромно предизвикателство за много жени и нещо, през което активно преминавам, но съм напълно уверена в екипа, с който работя. Просто ще отнеме малко повече време, отколкото си мислех", добави тя.

Колинс беше включена в отбора на САЩ за откриващия сезона турнир за смесени отбори "Юнайтед къп" в Сидни и Пърт, което предполага, че тя ще бъде в "Мелбърн Парк" за първия за годината турнир от Големия шлем в средата на януари.

Именно на Откритото първенство на Австралия тя постигна най-добрия си резултат, когато достигна финал през 2022 година, в който загуби от Ашли Барти.

През 2024-а тя спечели титлите в Маями и Чарлстън, но получи топлинен удар на Олимпийските игри в Париж и отпадна в първия кръг на Откритото първенство на САЩ.

"Въпреки че в живота няма гаранции, надявам се да надградя инерцията си през 2024-а и да продължа да играя, докато има повече сигурност около здравословното ми състояние. Единствената гаранция засега ще бъдат още няколко епични мача", завърши американката.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти