Перес е имал възможност да напусне Ред Бул, но е отказал

Вторият пилот на Ред Бул Серхио Перес разказа, че е имал възможност да напусне тима, за да кара за друг отбор, но е отказал. Мексиканецът е под сериозно напрежение, след като едва спаси мястото си в тима за втората половина на сезона и няма гаранции, че ще кара за Ред Бул и догодина, въпреки че има договор до края на 2025.

„Във Формула 1 е така – обясни Перес в интервю за списание GQ. – Ако направиш едно или две слаби състезания и те затрупват негативни коментари. Но това е и част от културата на тима – Ред Бул. Това е част от играта. Досега имах две възможности да премина в друг отбор. Но реших, че това предизвикателство ми харесва, това е сериозно предизвикателство – да си съотборник на Макс Верстапен. Това те подготвя за всичко.”

Верстапен: Пиастри е прекалено добър, за да помага на Норис

Перес даде да се разбере, че слуховете за бъдещето му във Формула 1 не го притесняват, като според последните спекулации, той може да бъде сменен от някой от по-младите пилоти в RB.

ФИА разследва отбор, който хитрува в закрития парк

„Искам да прекарам последната част от кариерата ми на върха, там където напрежението е най-голямо. Сигурен съм, че 90% от пилотите във Формула 1 искат да имат кариера като моята, не се притеснявам от слухове, съдбата ми е в моите ръце”, допълни Перес.

Каква промяна видя Марио Андрети при Люис Хамилтън?

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти