Директор на Леверкузен за трансфер на Виртц в Байерн: Естествено, че не искаме да подсилваме конкуренцията

Изпълнителният директор на германския шампион Байер (Леверкузен) Фернандо Каро говори за спекулациите относно евентуален трансфер на голямата звезда на “аспирините” Флориан Виртц в Байерн (Мюнхен).

“От само себе си се разбира, че не искаме да подсилваме преките конкуренти в нашата лига с топ играчи. Между другото, аз също казах това директно на Йонатан Та. Разбирам, ако искате да напуснете, но бих предпочел да е във всеки друг клуб, но не и такъв в Германия“, каза Каро в подкаста “Phrasenmäher”.

На въпрос дали би обещал, че Виртц няма да премине при баварците, изпълнителният директор на Леверкузен каза: “Във футбола не можеш да обещаеш нищо. Има голяма вероятност той да стане най-скъпият германски трансфер в историята, ако напусне, но ще се радваме, ако той остане с нас завинаги“. Виртц има договор с клуба до 2027 г.

Байер (Леверкузен) потвърди контузията на своята звезда

Междувременно спортният директор на Байер (Леверкузен) Симон Ролфес също говори за Виртц и за физическото му състояние, като преди няколко дни стана ясно, че играчът е с травма: “Не сме обявявали, че той ще е аут за мача с Айнтрахт. Обявихме, че има проблеми, които всички видяха, защото трябваше да излезе на почивката на мача с Нидерландия. Ето защо той не можа да тренира вчера. Ще видим как ще се развие ситуацията и дали ще бъде на разположение през уикенда или не“.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти