Французите не са доволни от печалбите след Олимпиадата

Летните олимпийски игри Париж 2024 приключиха преди малко повече от два месеца, но вече се задават въпроси дали положителните ефекти от провеждането на игрите надвишават негативите.

Нови данни разкриват, че Париж, който е похарчил 9,7 милиарда долара, не е успял да привлече толкова много туристи, колкото се очакваше - само 13% от зрителите не са били французи, докато парижките хотели са намалили цените с 40% два дни преди церемонията по откриването, за да привлекат посетители.

Приходите от телевизионно излъчване, които обикновено са в основата на успешните игри, сега не са били толкова високи, колкото се очакваше, и се задават въпроси дали всичко си е струвало.

Въпреки това Париж 2024 получи много отличия, включително наградата на Major Events International за „най-доброто спортно събитие на 2024“ в Манчестър, приета от директора на игрите Мари Барсак. Французите отчитат, че са построени само два нови спортни обекта и че игрите са успели да свържат бедняшкото предградие Сен Дени с центъра на Париж.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти