Васил Христов: В отбора има чужденци, които трябва да разберат, че в Балкан трябва да се хвърляш със сърце и да се раздаваш

Старши треньорът на Балкан - Васил Христов, говори след тежкото поражение със 70:89 (11:26 17:23 18:23 24:17) от словашкия Приевидза в мача от втория кръг на ФИБА Къп. Това е втора поредна загуба за българския тим в група J на турнира, след като преди седмица отстъпи на испанския Билбао с 55:95 (16:27 13:17 17:18 9:33).

"Лицето на Балкан е непостоянно, което е най-големият проблем. Само преди три дни играхме чудесен мач във Варна, където изиграхме най-добрия си мач в защита. Също мога да кажа и това минаване в големи приливи и отливи не е нормално и трябва да вземем мерки. Аз искам само да отбележа, че в този отбор има чуждестранни състезатели, които трябва да разберат, че когато дойдеш в Балкан, трябва да се хвърляш със сърце и да се раздаваш, защото след като другите момчета могат да го направят, значи абсолютно всички могат и аз очаквам много по-голямо представяне от тях. Защото това, което видяхме днес и приносът, който ни дадоха днес липсваше тотално", каза Христов.

Специалистът коментира и възможностите пред отбора да излезе от групата си.

"Следващата седмица играем с Кутаиси от Грузия. Ние ще имаме повечко време да се подготвим, тъй като нямаме мач през уикенда в първенството. Надявам се да го направим по възможно най-добрия начин и да изглеждаме по различен начин. Видяхте, че последните 15 минути на терена имаше раздаване, имаше енергия - нещо, което аз искам да виждам постоянно и момчетата, които го показват, без значение на каква позиция са, колко са големи - те ще са тези, коиото ще получават шанс на терена", допълни Христов.

Христов каза и няколко думи за представянето на Георги Боянов.

"Най-важното за него е да си възвърне физическата форма, защото той не е тренирал дълго време, тъй като ситуацията с Черноморец беше неясна, те нямаха тренировъзен процес, той се готвеше индивидуално. Никога не може да се замести индивидуалната подготовка с груповата работа, така че за него беше по-важно да престои повече време на терена. Буквално, този мач беше една добра тренировка за следващите, той тепърва ще разкрива потенциала си. Днес видяхте, че беше най-ефективният ни борец на терена, даде своя принос в нападение, можеше и още, така че сигурен съм, че той ще ни даде положителни неща", каза още Христов.

Наставникът на ботевградчани проговори и за евентуалните спекулации, които могат да тръгнат около поста му заради негативния старт на европейската камапния.

"Това е нещо, което аз не мога да контролирам, това са решения на ръководството. Аз съм длъжен да си върша работата, да търся проблемите, когато ги има и да се опитваме да ги решаваме. Съответно да развиваме и да подобряваме играта си във всеки един аспект. Както казвах - най-важното нещо е да разберем, че трябва да играем с различно желание и различна енергия за Балкан и тези, които го правят, ще бъдат тези, които ще бъдат на терена", уточни Христов.

Накрая специалистът каза няколко изречния, с които опита да разсее слуховете, че има напрежение в съблекалнята на ботевградския клуб.

"Няма проблеми в съблекалнята. Просто - млад отбор сме, нов отбор сме. Трябва да се напаснат ролите, всеки трябва да погледне какво той дава на отбора, а не да изисква отборът да му даде нещо. Това е манталитет, това е отношение, това е старание. Ние говорим постоянно за тези неща и аз съм твърд, че това трябва да се промени и, че ние ще търсим промени. Раздаваш ли се за Балкан, ти си част от Балкан", завърши Христов.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти