Фитипалди: Пиастри може да се озове при Макс

Бившият пилот във Формула 1 Кристиан Фитипалди вярва, че “не е невъзможно” Оскар Пиастри да смени Серхио Перес в Ред Бул, при това още догодина. Австралиецът прави страхотен втори сезон във Формула 1 и вече записа победи в Унгария и Азербайджан.

Съотборникът на Пиастри в Макларън Ландо Норис се бори за титлата с Макс Верстапен и се очаква австралиецът да помага на Ландо в последните шест състезателни уикенда този сезон. Пиастри е 4-и в класирането, на 42 точки от Ландо, който пък е на 52 от лидера Верстапен.

Щайнер: Норис може да победи Верстапен за титлата

Заради очакваните заповеди от бокса в Макларън и проблемите, с които Перес не успява да се пребори, племенникът на легендарния Емерсон Фитипалди е на мнение, че Оскар, чийто мениджър е бившият пилот на Ред Бул Марк Хебър, може да премине в тима от Милтън Кийнс.

Ферари: Леклер ще спечели титлата, щом получи шампионска кола

“В края на годината не мисля, че е невъзможно Оскар Пиастри да заеме мястото на Перес в Ред Бул за догодина - обясни Фитипалди в подкаста Pelas Pistas. - Пиастри може и да се умори от ситуацията в Макларън и да им каже: “Благодаря ви за помощта, но трябва да помисля и за себе си.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти