Тухел вече е подписал своя договор, ФА обявява новината още днес

Томас Тухел вече е подписал договора си като национален селекционер на Англия, твърди “Скай Спортс”. Контрактът е за срок от 18 месеца и ще влезе в сила от 1 януари 2025 година. Футболната асоциация на страната вече е свикала пресконференция днес от 15:30 часа българско време, на която се очаква ръководителите на английския футбол да обявят новината.

51-годишният германец ще стане 20-ият мениджър на Англия и едва третият чужденец след Свен-Йоран Ериксон и Фабио Капело.

Временният селекционер Лий Карсли ще продължи да води отбора и в мачовете с Гърция и Ирландия през следващия месец, като това ще са последните му двибои начело на първия тим. След това той ще се завърне в тима до 21 години.

Тухел ще получава по 5 милиона паунда на година, което наполовина в сравнение със заплата, която взимаше като мениджър на Челси.

Германецът бе свързван упорито с Манчестър Юнайтед, от лятото насам, но първо е отказал да отиде на “Олд Трафорд” с аргумента, че има нужда от малко почивка, а сега е бил привлечен от възможността да работи с толкова талантливи и перспективни играчи, с каквито разполага в момента Англия.

Още от Футбол свят

Виж всички