Представители на Мбапе обявиха обвиненията за слухове

Обвиненията в изнасилване срещу френския футболист Килиан Мбапе са "напълно неверни" и "клеветнически слух", заявиха негови представители във вторник след съобщения в шведските медии, че френската звезда е обект на разследване за инцидент в хотел в Стокхолм на 10 октомври, пише Ройтерс.

Шведските прокурори потвърдиха в изявление, че е започнало разследване за предполагаемо изнасилване в хотел в центъра на Стокхолм, но не уточниха самоличността на заподозрения.

В Швеция: Мбапе е разследван за изнасилване

Шведската обществена телевизия SVT и ежедневниците Expressen и Aftonbladet, цитирайки неназовани източници, съобщиха, че 25-годишният Мбапе е заподозрян по случая.

"Нов клеветнически слух започва да разпалва мрежата“, се казва в изявление, изпратено до Ройтерс от представители на Мбапе в ПиАр фирмата Patricia Goldman.

"Тези обвинения са напълно неверни и безотговорни, а пропагандирането им е недопустимо. Килиан Мбапе при никакви обстоятелства няма да допусне неговата почтеност, репутация и чест да бъдат опетнени от неоснователни инсинуации."

Дешан призна, че скандалите около Мбапе влошават атмосферата в лагера на Франция

Самият Мбапе публикува връзка към история на френските медии по въпроса и написа: "Фалшиви новини!!!!"

Капитанът на националния отбор на Франция и нападател на Реал Мадрид е бил на частно пътуване до столицата на скандинавската страна миналата седмица с група приятели, съобщиха шведските медии.

В Реал Мадрид са напълно спокойни относно ситуацията с Мбапе, смятат всичко за фалшификат

Мбапе и приятелите му напуснаха Швеция в петък, 11 октомври. Жалба по случая срещу Мбапе е подадена до полицията от неидентифицирана жертва на следващия ден, твърдят Expressen и всекидневникът Aftonbladet.

Мбапе тренира със съотборниците си от Реал Мадрид във вторник. Клубът не коментира на този етап дали е запознат с разследването.

Още от Футбол свят

Виж всички