Косово се развихри срещу Кипър, защитник на ЦСКА - София с цял мач

Отборът на Косово спечели с 3:0 срещу тима на Кипър в мач от 4-ия кръг на група 2 от Лига “С” на турнира на УЕФА - Лига на нациите. Головете за победителите вкараха Амир Рахмани (30'), Илир Красники (52') и Емир Сахити (71').

Поражението до голяма степен уби възможностите на островитяните да се класират на второто място, тъй като два мача преди края изостават на шест точки от днешния си съперник. Балканците пък са на три пункта зад лидера Румъния и все още имат надеждата, че могат да спечелят групата.

Амир Рахмани даде аванс на косоварите след половин час игра. Защитникът на Наполи получи подаване на границата на наказателното поле, след което пое топката, напредна в пеналтерията, излъга двама кипърски бранители и останал очи в очи със стража Деметрис Деметриу нанесе решителния удар.

Седем минути след почивката домакините до голяма степен решиха всичко с втори гол. Илир Красински се оказа абсолютно непокрит на границата на наказателното поле и след като една отбита топка стигна до него, той стреля безкомпромисно.

Всичко стана ясно в средата на второто полувреме, когато Емир Сахити оформи направи преднината на своите класическа. Футболистът на домакините се озова на правилното място и в правилното време, когато се озова с топката в крака, а пред него вратата беше без никакъв надзор и заби последния пирон в ковчега на Кипър.

Две минути преди края на редовното време Пиерос Сотириу вкара почетен гол за гостите, който обаче бе отменен след преразглеждане на ситуацията чрез системата VAR.

Мачът ще се запомни и с факта, че зчащитникът на ЦСКА - София - Лумбард Делова, изигра пълни 90 минути и заслужи една от най-високите оценки.

Още от Футбол свят

Виж всички